ΕΑΒΙΕΑΒΙΕΑΒΙ
210 6183515
academy@obi.gr
Γιάννη Σταυρουλάκη 5, 151 25 Παράδεισος Αμαρουσίου
ΕΑΒΙΕΑΒΙΕΑΒΙ

Εργαστήριο STEAM επισκέφθηκε σήμερα ο Προεδρος της ΕΑΒΙ, Καθηγητής Ιωάννης Κατσογιαννης

  • Home
  • Νέα
  • Εργαστήριο STEAM επισκέφθηκε σήμερα ο Προεδρος της ΕΑΒΙ, Καθηγητής Ιωάννης Κατσογιαννης

🆕😀 Επίσκεψη του Προέδρου της ΕΑΒΙ Καθ. Ιωάννη Κατσογιάννη στο εργαστήριο STEAM

👉 Εργαστήριο STEAM επισκέφθηκε σήμερα 13.4.22 ο Καθηγητής Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Μέλος του ΔΣ του ΟΒΙ και Πρόεδρος της ΕΑΒΙ, κ. Ιωάννης Κατσογιάννης.

😀 Ο κ. Κατσογιάννης εκπροσώπησε τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) με χαιρετισμό, συνομίλησε με τα παιδιά και παρακολούθησε τον τρόπο διεξαγωγής του εργαστηρίου.

👉 Στον χαιρετισμό του, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανάπτυξης και διάδοσης της κουλτούρας καινοτομίας στη νέα γενιά και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νεαρούς καινοτόμους στην κατασκευή του ηλεκτρικού τους αυτοκινήτου.

🙏🏻 Ο ΟΒΙ προσφέρει τα εργαστήρια STEAM (Science – Technology – Engineering – Arts & Mathematics) στους μαθητές καθώς αποτελούν τον πιο σύγχρονο τρόπο ανάπτυξης δεξιοτήτων για τη νέα γενιά.

🔸 Με τα STEΑM επιχειρείται ο μετασχηματισμός από το επίπεδο της παραδοσιακής δασκαλοκεντρικής διδασκαλίας στη διδασκαλία όπου κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η επίλυση προβλήματος και η διερευνητική μάθηση.

🔸 Παρέχουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική, τις Τέχνες και την τεχνολογία.

🔸 Επιπλέον, σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική ρομποτική, δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πακέτο που συνάδει με τις τελευταίες εξελίξεις στον επιστημονικό κόσμο και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

😀 Βασικός στόχος είναι η γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο των επιστημών και της ρομποτικής, πάντοτε με διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο. Τα εργαστήρια Young Students for Smart Cities Workshops χαρακτηρίζονται από Δημιουργία, Καινοτομία, Ελεύθερη Έκφραση και φυσικά πολύ Παιχνίδι!

😀 Τα συγκεκριμένα εργαστήρια αποτελούν ένα συγκροτημένο πολυεπίπεδο μέσο εκπαίδευσης και διάδοσης της κουλτούρας της καινοτομίας των πολιτών του μέλλοντος (Young Students for Smart Cities Workshops). Οι μαθητές θα μάθουν για τις έξυπνες πόλεις, θα συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και στο τέλος θα κατασκευάσουν με αυθεντικό εξοπλισμό LEGO WeDo2 ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα διαγωνιστούν για την πρωτιά!