ΕΑΒΙΕΑΒΙΕΑΒΙ
210 6183515
academy@obi.gr
Γιάννη Σταυρουλάκη 5, 151 25 Παράδεισος Αμαρουσίου
ΕΑΒΙΕΑΒΙΕΑΒΙ

Επιμορφωτική Διημερίδα: «Νέες δραστηριότητες μηχανικών: Ο μηχανικός εφευρέτης και σύμβουλος ευρεσιτεχνίας»

  • Home
  • Νέα
  • Επιμορφωτική Διημερίδα: «Νέες δραστηριότητες μηχανικών: Ο μηχανικός εφευρέτης και σύμβουλος ευρεσιτεχνίας»

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) πραγματοποιούν επιμορφωτική διημερίδα με θέμα «Νέες δραστηριότητες μηχανικών: Ο μηχανικός εφευρέτης και σύμβουλος ευρεσιτεχνίας», την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου (17.30-20.30) και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 (10.00-12.00) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου MonAstyThessalonikiAutograph Collection (Βασ. Ηρακλείου 45, Θεσσαλονίκη).

Η καινοτομία μπορεί να προσδώσει προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία και ήδη οι σχετικοί δείκτες προκαλούν αισιοδοξία.

Η καινοτομία όμως αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και παράγει πλούτο κυρίως μέσα από την αξιοποίηση, μέσω προστασίας, των ερευνητικών αποτελεσμάτων και των καινοτόμων ιδεών, προϊόντων και υπηρεσιών. Στόχος της διημερίδας είναι η περαιτέρω συμβολή στην ενίσχυση της ελληνικής Καινοτομίας μέσω της βελτίωσης των δεξιοτήτων των χρηστών του ελληνικού και κοινοτικού Δικαίου Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η διημερίδα παρέχει χώρο ανάπτυξης επαγγελματικών γνώσεων και ανταλλαγής ιδεών, εστιασμένο στην κοινότητα των μηχανικών και ειδικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που αναδεικνύεται σε κόμβο καινοτομίας, και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Θα αποτελέσει αφορμή για νέες ιδέες, πολύτιμες συζητήσεις και αναγνώριση ευκαιριών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα (αρχείο .pdf) στη διημερίδα θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα και θα τοποθετηθούν διακεκριμένοι ομιλητές:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ