ΕΑΒΙΕΑΒΙΕΑΒΙ
210 6183515
academy@obi.gr
Γιάννη Σταυρουλάκη 5, 151 25 Παράδεισος Αμαρουσίου
ΕΑΒΙΕΑΒΙΕΑΒΙ

Ο Ιωάννης Κατσογιάννης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Τεχνολογίας Περιβάλλοντος στο τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.
Είναι ειδικός στις τεχνολογίες επεξεργασίας νερού και λυμάτων, επαναχρησιμοποίησης νερού και κυκλικής οικονομίας.
Υπήρξε υπότροφος αναγνωρισμένων διεθνών οργανισμών, όπως από το Ίδρυμα Alexander von Humboldt, τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), το Ελβετικό Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών και υπότροφος Marie Curie.
Έχει πραγματοποιήσει έρευνα στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, στο Πολυτεχνείο του Αμβούργου, στο ETH Ζυρίχης και EPF Λωζάνης της Ελβετίας.
Από το 2008 έως το 2014 έχει εργαστεί ως επιβλέπων χημικός μηχανικός για τις εταιρείες Alstom Power και Hitachi Power Europe στο σχεδιασμό, κατασκευή και θέση σε λειτουργία ορισμένων από τους μεγαλύτερους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.
Είναι συγγραφέας περισσότερων από 65 ερευνητικών εργασιών, οι οποίες έχουν λάβει μέχρι σήμερα περισσότερες από 4500 αναφορές με δείκτη H 32.
Είναι επιστημονικός υπεύθυνος σε πολλά ερευνητικά έργα και έχει προσκληθεί περισσότερες από 20 φορές να δώσει διαλέξεις παγκοσμίως σε διεθνή συνέδρια και αναγνωρισμένα πανεπιστήμια.
Το 2019, ήταν ο πρόεδρος του 17ου Διεθνούς Συνεδρίου Χημείας και Περιβάλλοντος, το οποίο είναι το επίσημο περιβαλλοντικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Χημικής Εταιρείας (EuChemS).
Ο καθηγητής Κατσογιάννης υπηρετεί επί του παρόντος ως αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της EuChemS, πρόεδρος του τμήματος Χημείας και Περιβάλλοντος της EuChemS και συντάκτης του περιοδικού Environmental Science and Pollution Research (Springer).