ΕΑΒΙΕΑΒΙΕΑΒΙ
210 6183515
academy@obi.gr
Γιάννη Σταυρουλάκη 5, 151 25 Παράδεισος Αμαρουσίου
ΕΑΒΙΕΑΒΙΕΑΒΙ

4ο Webinar με τίτλο ” From Research to Market”

  • Home
  • Νέα
  • 4ο Webinar με τίτλο ” From Research to Market”
cover
4ο Webinar σχετικά με τη Μεταφορά Τεχνολογίας!
✅ Σήμερα από 14:00 έως 19:00
 Σε συνέχεια των webinars που συνδιοργανώνουν Uni.Fund, Ιδρύμα Ωνάση & Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ), μη χάσετε σήμερα το Webinar που στόχο έχει να αναδείξει επιτυχημένα παραδείγματα Μεταφοράς Τεχνολογίας Ελληνικών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων, καθώς και τις πολιτικές που ακολουθούνται τόσο στο επίπεδο των συναρμόδιων Υπουργείων όσο και στο επίπεδο των Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων.
Στο Webinar που πραγματοποιείτει σημερα Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 και ώρα 14.00-19.00, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε την παρέμβαση του Προέδρου της ΕΑΒΙ, κ. Ιωάννης Κατσογιάννης, καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Μέλος ΔΣ στον ΟΒΙ.
Το webinar αποτελείται από τρεις διακριτές αλλά αλληλοσυμπληρούμενες ενότητες, τις οποίες θα διαβάσετε στη συνέχεια.
Η πρώτη είναι αφιερωμένη στα Ερευνητικά Κέντρα, η δεύτερη στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και η τρίτη στα Funds του Innovation Window του Equifund και την υποστήριξή τους στη Μεταφορά Τεχνολογίας τα τελευταία 3,5 έτη.
Τις πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ερευνητικών Κέντρων θα παρουσιάσουν ο κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, ο κ. Γιώργος Νούνεσης, Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και ο κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας & Έρευνας, ενώ θα συζητηθούν τα επιτυχημένα παραδείγματα των εταιρειών Advent Technologies, Nanoplasmas, Cyrus και BIOPIX-T.
Αντίστοιχα, στις πρωτοβουλίες σε επίπεδο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα αναφερθούν ο κ. Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κ. Δημήτρης Μπουραντώνης, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου, Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Επίσης, θα παρουσιαστούν τα παραδείγματα των εταιρειών FoodOxys, Plin Nanotechnology, Kinems, Navenio και iCOMAT.
Τέλος, στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης -το οποίο θα συντονίσει η κυρία Marina Hatsopoulos- θα τοποθετηθούν στο θέμα οι κύριοι Γιώργος Γιακουμάκης (European Investment Fund), Αρίστος Δοξιάδης (BigPi), Γιώργος Καραντώνης (Metavallon), Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου (Velocity.Partners) και Κωνσταντίνος Λαύκας (Uni.Fund).
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με έναν απολογισμό της πρωτοβουλίας Τech Transfer.
Η σειρά webinars πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΤΕΣ Μεταφοράς Τεχνολογίας και Διανοητικής Ιδιοκτησίας του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (Ε.Σ.Ε.ΤΕ.Κ) και συνδιοργανώνεται από το Athens Centre for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Institute for Intellectual Property Rights and Innovation (IPR-I) του European Public Law Organisation (EPLO)
Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής την οποία θα βρείτε εδώ: https://eu.jotform.com/form/211324591685357