ΕΑΒΙΕΑΒΙΕΑΒΙ
210 6183515
academy@obi.gr
Γιάννη Σταυρουλάκη 5, 151 25 Παράδεισος Αμαρουσίου
ΕΑΒΙΕΑΒΙΕΑΒΙ

O Δρ. Νικόλαος Λυμπέρης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΒΙ, είναι δικηγόρος και διαχειριστής εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Βαγιανού Κωστοπούλου Λυμπέρη.
Ειδικεύεται στο εμπορικό δίκαιο, και ιδίως στην κατοχύρωση και δικαστική προστασία ελληνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, όπως διπλώματα ευρεσιτεχνίας, σήματα, βιομηχανικά σχέδια κ.ά..
Εκπροσωπεί επιχειρήσεις και ομίλους εταιρειών ελληνικού και διεθνούς βεληνεκούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώπιον δικαστηρίων και αρχών που είναι αρμόδιες για τις παραπάνω κατηγορίες υποθέσεων.
Είναι Εντεταλμένος Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) με ειδίκευση στη Βιομηχανική Ιδιοκτησία και το Κυπριακό Δίκαιο Εμπιστευμάτων και έχει διατελέσει επί δεκαετία ειδικός νομικός σύμβουλος του Ινστιτούτου Max-Planck του Αμβούργου, γνωμοδοτώντας σε γερμανικά δικαστήρια επί θεμάτων ιδιωτικού διεθνούς δικαίου και ελληνικού εφαρμοστέου οικονομικού δικαίου.
Εργάστηκε ως μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για νομοσχέδια σχετικά με την επικαιροποίηση και εναρμόνιση του δικαίου των εμπορικών σημάτων σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Επίσης έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.
Έχει συγγράψει άρθρα και μελέτες για επίκαιρα θέματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας, όπως για συμπληρωματικά πιστοποιητικά προστασίας φαρμακευτικών και φυτοπροστατευτικών προϊόντων, για ευρωπαϊκά σήματα και ευρεσιτεχνίες, αλλά και για άλλα θέματα εμπορικού δικαίου, όπως πχ ευρωπαϊκό δίκαιο τραπεζικής εποπτείας.